Conferència. Tàpies i les arts del budisme zen

Comparte:

A càrrec de Ricard Bru.

En el marc dels amplis interessos d’Antoni Tàpies per les civilitzacions del món, i les orientals en particular, la conferència se centrarà en els vincles de Tàpies amb el Japó; les arts, l’estètica, el pensament i l’impacte que tot plegat va tenir, en el context del zenisme internacional, en l’obra de l’artista a partir de mitjans del segle XX.
Ricard Bru és doctor en Història de l’Art. Professor d’Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona.Doctorat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Màster d’Estudis d’Àsia i Pacífic (Universitat de Barcelona). Postgrau d’estudis japonesos (Universitat de Senshū, Tòquio). Ha estat professor del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona (UB) i des del 2015 és professor d’Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Està especialitzat en l’estudi de l’art dels segles XIX i XX, així com principalment en els vincles amb l’art japonès i el japonisme a Catalunya, Espanya i Europa. En aquest sentit, ha dut a terme diverses estades de recerca al Japó, principalment al International Research Center for Japanese Studies de Kyoto. Col·labora periòdicament amb diverses entitats culturals públiques i privades del país i ha gaudit diverses beques d’investigació en Història de l’Art (Ishibashi Foundation / Japan Foundation / Hakuho Foundation / Universitat de Barcelona / Japanese Ministery of Education Science, Sports and Culture / Ministerio de Educación, Cultura y Deportes de España, entre d’altres).
Al llarg del 2024 té lloc la celebració del centenari del naixement d’Antoni Tàpies per reivindicar la vigència de l’obra i del pensament de l’artista català.
L’aniversari presenta de forma exhaustiva i diversa la seva aportació a diverses institucions de la ciutat, del país i de l’àmbit internacional. Antoni Tàpies. Crits de llibertat. El compromís polític i social és el títol de l’exposició i de la conferència inaugural del cicle.

En el marc del cicle de conferències al voltant de l’exposició Antoni Tàpies. El compromís social”.

Contacto
Correu electrònic
museu@santboi.cat
Telèfon
936351250
Nombre de la empresa organizadora
UNED Sant Boi
Fecha de celebración
18 d'abril
Año de celebración
2024
Horario

19 h

Población
Sant Boi de Llobregat
Dirección donde tiene lugar la actividad
Museu Can Barraquer (C/ del Pont, núm. 7) - 08830
Precio

Gratuït

Reserva previa
No és necessari