La Cripta de Gaudí i la Colònia Güell obtenen el certificat BIOSPHERE per la gestió de les seves visites

El passat 31 de juliol, la Colònia Güell va rebre per part del Instituto de Turismo Responsable (ITR) la certificació de sostenibilitat turística Biosphere Discover.

L’acte de lliurament del certificat va tenir lloc al porxo de la Cripta de la Colònia Güell, amb la presència de Tomás Azcárate, President de l’Instituto de Turismo Responsable, Gerard Segú, alcalde de Santa Coloma de Cervelló, Maria Miranda, Consellera de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eugènia Garcia, Gerent del Consorci de la Colònia Güell, i Ángel Díaz, President d’Advanced Leisure Services, l’empresa encarregada de la gestió de les visites turístiques a la Colònia Güell.

La Colònia Güell és el primer equipament cultural de Catalunya que rep la certificació Biosphere i segueix els passos de la ciutat de Barcelona, primera ciutat del món en rebre una certificació de sostenibilitat turística.

La sostenibilitat forma part del concepte bàsic de la gestió, de la posada en valor turístic de la Colònia Güell i del seu posicionament com a equipament cultural-turístic de referència. L'empresa Advanced Leisure Services ha volgut posar-ho de manifest mitjançant l’obtenció del Biosphere Discover.

Aquesta certificació determina que la Colònia Güell té una gestió sostenible, maximitzant els beneficis econòmics, socials, del patrimoni cultural i el medi ambient, tot minimitzant els impactes negatius. Repercuteix en l’actitud i conscienciació dels visitants, a més de fomentar l’economia i la identitat locals. Aquest reconeixement posa una vegada més de relleu el nivell de qualitat dels recursos i l’oferta turística de la destinació del Baix Llobregat.

La Certificació BIOSPHERE RESPONSIBLE TOURISM, promoguda pel Instituto de Turismo Responsable (ITR), reconeix i certifica a la indústria turística que ha fet de la gestió sostenible del turisme l'eix i centre de la seva activitat i que, per això, són exemples de sostenibilitat en el sector a nivell internacional. És una certificació voluntària basada en els principis del desenvolupament sostenible mitjançant criteris concrets sobre el comportament ambiental, cultural i socioeconòmic.

El ITR és una organització sense ànims de lucre que manté un Conveni de Col•laboració amb la UNESCO i és un membre de la UNWTO i del Global Sustainable Tourism Council (GSTC), recolzat per la United Nations Foundation i la UNEP.

Imatges adicionals: 

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868