Fires i festes tradicionals

Festes del Mar a Castelldefels

Telèfon: 
93 665 11 50
|
Email: 
cultura@castelldefels.org
|

Castelldefels sempre ha tingut una vinculació molt estreta amb la mar que es reflexa en les festes populars, de tal manera que a l'entorn de la Mare de Déu del Carme se celebren les tradicionals festes del mar de Castelldefels

L'any 1998 la Regidoria de Festes de l'Ajuntament de Castelldefels va proposar a la Comissió de Festes, que va aprovar, la realització d'una nova festa: la Festa del Mar,  amb l'objectiu de crear referents de la ciutat històrica, divulgar la història i el sentit de la peça del patrimoni arquitectònic més important de Castelldefels.

La peça central de les Festes del Mar el constitueix el desembarcament pirata, acte que rememora un moment històric de la ciutat de quan els perills venien de la mar. Els pirates, que eren fonamentalment d'origen barbaresc, musulmans del nord d'Àfrica, que efectuaven atacs a les poblacions costaneres i n'obtenien esclaus i tot allò valuós que poguessin arreplegar i que van fer necessari la construcció del castell.

La representació es realitza a la platja acompanyada d'un muntatge escenogràfic amb la reproducció del castell, de dues galeres i del poble. En la representació hi participen 200 figurants i actors que sorgeixen de la col·laboració de les entitats culturals de la ciutat.

La resta de la programació està formada per un conjunt d'activitats adreçades a un espectre molt ampli d'espectadors. Així es programen activitats infantils, concerts de rock, balls popular havaneres, focs artificials etc.
 

Data de celebració: Juliol

Periodicitat: Anual

Més informació: Ajuntament de Castelldefels

Informació d'interès

Plaça de les Palmeres
08860 Castelldefels Barcelona
Espanya
Telèfon: 
93 665 11 50
Email: 
cultura@castelldefels.org
Horari: 
Veure el programa d'activitats

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868