Fires i festes tradicionals

Ludi Rubricati - La festa romana de Sant Boi

Telèfon: 
93 635 12 50
|
Email: 
cdalmau@santboi.cat
|

Els Ludi Rubricati són unes jornades lúdiques i festives on hi participen diferents grups de recreació històrica que mostren al públic assistent com es vivia a l’època romana i el fan participar a les propostes ambientades en un tema central que cada any va variant. Totes les propostes es plantegen sota la filosofia d’un apropament integral al patrimoni del passat romà, duent als visitants potencials a gaudir de diversos aspectes de la vida de la gent que va treballar, sentir, olorar, menjar i, en definitiva, viure en un territori transformat per la història.
 

Un projecte amb rigor històric que es dui a terme dels del Museu de Sant Boi i ret homenatge a l'important passat històric romà de la ciutat de Sant Boi com a punt estratègic de zona de pas del Rubricati. El nom com antigament es deia al riu Llobregat, que ve de ‘vermell’, ja que fa molts segles el sediment del riu era molt vermell, i semblava que les aigües baixaven vermelles, així que des dels ibers i després des dels romans ha esdevingut l'entrada natural des del sud a la ciutat de Barcino.
 

L’extraordinària importància de l’espai termal de les Termes Romanes de la ciutat, pel seu excel·lent estat de conservació i per ser les úniques termes privades encara conservades a Catalunya, ha fet que aquesta celebració es concentri al voltant d’aquesta zona i del a tocar Museu de Sant Boi, del que les pròpies Termes en fan part.
 

Data de celebració: Juny
Periodicitat: Anual
Més informació: Museu de Sant Boi

Informació d'interès

Carrer del Pont, 7
08830 Sant Boi de Llobregat Barcelona
Espanya
Telèfon: 
93 635 12 50
Email: 
cdalmau@santboi.cat
Horari: 
Juny

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868