Fires i festes tradicionals

Festa dels Miquelets a Olesa de Montserrat

Email: 
festadelsmiquelets@gmail.com
|

La Festa dels Miquelets és una festa de recreació històrica on s’escenifiquen, amb rigor, diferents fets ocorreguts a Olesa de Montserrat en el transcurs de la Guerra de Successió (1705-1714).
 

Estiu de 1714. El setge de les tropes borbòniques a la ciutat de Barcelona és més ferotge que mai. A l’interior de les muralles, la fam, la por i la destrucció castiguen els seus habitants des de fa més d’un any. La pobresa és extrema. Però sembla que encara no està tot perdut… A la vila d’Olesa de Montserrat, prop de 6.000 soldats de l’exèrcit de l’interior del Principat de Catalunya  es preparen per capgirar la història. L’objectiu és clar: trencar el setge. “Via fora, socorro a Barcelona!”, entonen… Però no ho van aconseguir.  Per recordar-los i homenatjar-los, tenen lloc prop de 40 activitats per a petits i grans, gairebé 70 paradetes, més de 200 recreadors històrics i un total de 1.500 cartutxos de pólvora transportenOlesa de Montserrat al 1714, en una cita única a Catalunya declarada Festa d’Interès Local.
 

La Festa dels Miquelets permet a la ciutadania fer un viatge en el temps de més de 300 anys, fins uns esdeveniments que, per molts historiadors, podrien haver canviat la història de Catalunya.
 

Data de celebració: Setembre

Periodicitat: Anual

Més informació:Associació Cultural La Festa dels Miquelets

Informació d'interès

Casc Antic d'Olesa de Montserrat
08640 Olesa de Montserrat Barcelona
Espanya
Email: 
festadelsmiquelets@gmail.com

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868