Activitats educatives

Finning i pesca dels taurons

Ville: 
El Prat de Llobregat
|
Téléphone: 
931010170
|
E-mail: 
reserves@aulacram.com
|

Visita guiada i taller per conèixer l'impacte humà sobre els taurons: Què és el finning? Què suposa per a les poblacions de taurons? Quin impacte té sobre el medi marí? Quines mesures hi ha per regular-ho? A través de la visita guiada a l’exposició “A favor dels Taurons, un Mar d’Esperança” i del taller, l’alumnat podrà conèixer com afecta a les poblacions de taurons, la pràctica del finning i quines són les mesures que ho regulen o ho podrien regular. En l’activitat s’analitzaran dades, es faran simulacions de situacions reals i es faran debats per treure conclusions que permetin reflexionar sobre l’impacte humà en el medi.

Date célébration: 
2019 - 2020
Ville: 
El Prat de Llobregat

Contact

Nom de l'entreprise organisatrice: 
Fundació CRAM
Téléphone: 
931010170
E-mail: 
reserves@aulacram.com
Franja d’edat o nivell a qui s’adreça: 
ESO. Primer cicle (12 a 14 anys)
Nombre d'alumnes per grup: 
25
Té dossier pedagògic l’activitat?: 
Temps d'antelació amb que cal fer la reserva: 
El més aviat possible

Fundació CRAM

El CRAM és un Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins dedicada a la protecció del medi marí i de les seves espècies amenaçades. Es troba ubicat als espais naturals del Delta del Llobregat. Els seus objectius es centren en el desenvolupament del coneixement per a l’assistència clínica de les espècies marines amenaçades, en l’educació i sensibilització de tots els àmbits socials per tal d’afavorir la conservació del medi marí i, en la recerca i cooperació internacional vinculades a la conservació i recuperació de la biodiversitat marina. Persona de contacte: Departament de Reserves

A) Visita Guiada per a particulars i famílies
B) Visites guiades, tallers o casals d'estiu per a escoles o centres educatius:
El projecte educatiu d’AulaCram per a les escoles, permet fomentar el compromís envers la preservació del medi marí entre tots els escolars.

Els objectius d’aquest projecte són:
1- Donar a conèixer les espècies i ecosistemes marins en perill d’extinció, les causes que els amenacen i, les principals solucions individuals i col·lectives per a la recuperació i conservació de la biodiversitat marina.
2- Apropar la institució del CRAM i els projectes de conservació pel medi marí que desenvolupa, a tots els escolars.
3- Oferir eines als mestres i al professorat des de l’Educació Infantil fins la Secundària post-obligatoria, a través d’un programa d’activitats vinculat al currículum establert, que contribueixi a la seva tasca docent.

Les nostres activitats es caracteritzen per:
1- Són especifiques per a cada nivell educatiu.
2- Estan vinculades a continguts curriculars.
3- Afavoreixen un aprenentatge participatiu i la implicació personal.
4- Són un suport per a la tasca del professorat.
5- Parteixen de casos reals.
6- Ajuden a reflexionar sobre què podem fer cadascun de nosaltres pel medi marí.

 

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868