Conferència. Antoni Tàpies i Sant Boi. L’onze de setembre de 1976.

Cette activité a expiré.

Visitez notre site web www.turismebaixllobregat.com

Partager:

A càrrec de Vanessa Martín.

L’obra d’Antoni Tàpies està marcada per una contínua experimentació de formes i materials. Entrada la segona meitat del segle XX, la seva pintura serà més matèrica que mai i incorporarà materials singulars (cordes, papers, pols de marbre, palla, roba…) que sobrepassen els marges de la pintura tradicional per esdevenir collages o, fins i tot, baixos relleus. Home de cultura i compromís polític, la seva vinculació amb la ciutat de Sant Boi serà indissoluble des de la celebració del primer onze de setembre de la democràcia i creació del mosaic ceràmic de la plaça de Catalunya que rememora aquest esdeveniment (1983).
La Vanessa Martín és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i ha fet dos màsters: el d’Estudis Avançats en Història de l’Art (Universitat de Barcelona) i el d’Història i Patrimoni de l’Església (Facultat Antoni Gaudí, tesina de màster pendent). En l’actualitat està realitzant la tesi doctoral a la Universitat de Barcelona. Ha comissariat algunes exposicions com “Cadàvers exquisits: col·leccions en diàleg” (amb dues seus simultànies al Museu de Sant Boi i Museu de L’Hospitalet), la instal·lació “Guinovart, fi de segle” (Museu de Sant Boi), “Acarades. Elles, teixint l’art i la paraula” (Auditori Barradas de L’Hospitalet), “Monstres. Una proposta crítica al voltant de la llibertat d’expressió i la censura” (Auditori Barradas de L’Hospitalet). Ha publicat alguns articles i ha participat en diferents esdeveniments científics. Com a docent, és professora-tutora a la UNED i coordinadora acadèmica de la seu de la UNED a Sant Boi.

Al llarg del 2024 té lloc la celebració del centenari del naixement d’Antoni Tàpies per reivindicar la vigència de l’obra i del pensament de l’artista català.
L’aniversari presenta de forma exhaustiva i diversa la seva aportació a diverses institucions de la ciutat, del país i de l’àmbit internacional. Antoni Tàpies. Crits de llibertat. El compromís polític i social és el títol de l’exposició i de la conferència inaugural del cicle.

En el marc del cicle de conferències al voltant de l’exposició Antoni Tàpies. El compromís social”.
 

Contact
Correu electrònic
museu@santboi.cat
Telèfon
936351250
Nom de l'empresa organitzadora
UNED Sant Boi
Data de celebració
21 de març
Any de celebració
2024
Horari

19 h

Població
Sant Boi de Llobregat
Adreça on té lloc l'activitat
Museu Can Barraquer (C/ del Pont, núm. 7) - 08830
Preu

Gratuït

Cal fer reserva previa
No és necessari