El Consorci de Turisme amb la 1a Jornada de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa

El passat 5 d’octubre, va tenir lloc a Sant Vicenç dels Horts la 1a Jornada de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa, l’objectiu de la qual era donar a conèixer el corpus culinari tradicional de Catalunya. Així, importants professionals de la restauració i de la pastisseria de la comarca i d’altres indrets de Catalunya es van donar cita en aquest esdeveniment gastronòmic, organitzat per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, amb la col·laboració del Parc Agrari i del Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

En l’acte d’inauguració, l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, va lloar la figura del xef Josep Lladonosa, “que no només dona nom a aquesta jornada, sinó que encarna el model de cuina feta amb producte de qualitat i de proximitat”. De la mateixa manera va destacar la importància de la pagesia i la restauració local i comarcal, sent presents a l’acte restauradors del col.lectiu Sabors de l’Horta del Baix Llobregat.

Taula rodona i sessions de cuina en directe

A continuació, va tenir lloc una taula rodona, coordinada per la xef Cristina Roig, en la que van participar el mestre Lladonosa, els germans Xavi i Sergio Torres; i els presidents de la Fundació Alícia, Toni Massanés; del Mercat de La Boqueria, Salvador Capdevila; i del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chías. Pep Palau assistí com a moderador.

Al llarg de tot el dia van haver xerrades i showcookings en directe pels Germans Torres i pel col.lectiu CUBAT, amb receptes de cuina tradicional catalana del xef Lladonosa. També va haver una degustació de receptes seves i de plats tradicionals cuinats pels restaurants del Baix Llobregat, membres del col.lectiu Sabors de l’Horta, i establiments vicentins.

Imatges adicionals: 

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868