Guia de l'oci

Festa de la Cirera del Papiol

Població: 
El Papiol
|
Telèfon: 
93 673 02 20
|

Un any més, el Papiol dona gràcies a la terra i a la vida

Enguany, la Festa de la Cirera del Papiol tindrà un altre format: un mercat de pagès i productes gastronòmics de proximitat.

El mercat tindrà lloc diumenge 7 de juny, al carrer del Carme, de 9 a 14 h

L’objectiu d’aquest any és agrair la feina de la pagesia local i fomentar el producte de proximitat.

La Festa de la Cirera del Papiol és un esdeveniment organitzat per l’Associació de Pagesos del Papiol i l’Ajuntament del municipi. Va néixer el 1983, més com a festa de la pagesia (amb caràcter de celebració) que no pas com a fira (amb finalitats més comercials i de promoció econòmica).

Els plans per al futur són que cada cop vagi prenent més caire de fira, i que a banda de la cirera també es promocionin altres productes de la terra i activitats com el comerç i la restauració, sense que perdi, però, els seus orígens.

A través de la Festa de la Cirera, també es vol promocionar turísticament la localitat.

 

Per a més informació: www.elpapiol.cat

La festa tindrà un format molt reduït i amb uns objectius adaptats a la situació un mercat de pagès i productes gastronòmics de proximitat.

Durant les 9 i les 10.30 hores, les persones de més de 65 anys tindran preferència per accedir-hi. El mercat estarà limitat a una desena de parades de venda de productes alimentaris.
 

Protocols de seguretat sanitària en temps de vetllar per la salut

“És temps d’espera i esperança. Temps de bons aliments, el de casa!”. Aquest és el lema de la festa d’enguany, al qual se sumen aquests altres missatges: és temps de donar suport al producte de proximitat, de donar les gràcies a la terra, a la nostra pagesia, a la vida. En aquest sentit, l’organització posa èmfasi en un altre lema, el de celebrar la festa tenint en compte els protocols de seguretat sanitària adequats, ja que, sobretot, ara és temps de tenir moltíssima cura de la nostra salut.

Així, el mercat es farà en un recinte tancat al carrer del Carme, amb controls a l’accés i a la sortida per limitar l’aforament per tal que es puguin respectar al màxim les distàncies de seguretat necessàries entre les persones. Serà obligatori l’ús de mascaretes i hi haurà dispensadors de productes per a la neteja de les mans. S’ha previst també la neteja adequada de l’espai, abans de l’obertura del recinte i un cop tancat.


Donar suport al producte de proximitat, donar les gràcies a la terra i a la nostra pagesia

Les circumstàncies que ens han tocat viure aquesta primavera ens han demostrat la importància d’un model de consum basat en la proximitat. La nostra pagesia i els nostres comerços han jugat un paper clau en l’abastiment dels productes més necessaris, com els aliments.

L’Ajuntament del Papiol en aquests moments treballa en un pla de mesures per fer front als estralls econòmics causats per la crisi de la Covid-19. Algunes d’aquestes mesures estan pensades per donar suport al comerç i a la producció local. Aquesta edició especial de la Festa de la Cirera va en aquesta línia.

Mesures de seguretat: 
El mercat es farà en un recinte tancat al carrer del Carme, amb controls a l’accés i a la sortida per limitar l’aforament per tal que es puguin respectar al màxim les distàncies de seguretat necessàries entre les persones. Serà obligatori l’ús de mascaretes i hi haurà dispensadors de productes per a la neteja de les mans. S’ha previst també la neteja adequada de l’espai, abans de l’obertura del recinte i un cop tancat.
Data celebració: 
7 de juny de 2020
Població: 
El Papiol

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Ajuntament del Papiol
Telèfon: 
93 673 02 20


© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868