Guia de l'oci

Vine al Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera

Població: 
Esparreguera
|
Telèfon: 
93 777 52 21
|
Email : 
info.mnactec@gencat.cat
|
Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera. La gran turbina
Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera. Entrada

La Colònia Sedó, situada al terme municipal d'Esparreguera, al marge dret del riu Llobregat, es distingeix d'altres colònies cotoneres per les seves importants dimensions i per l'ús d'un sistema hidràulic que aprofita al màxim l'energia de l'aigua.

La turbina, de 1400 CV, que donava l'energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica, era la més gran construïda al nostre país. Realitzada totalment de ferro colat, les seves dimensions eren proporcionals al cabal i a la força del salt de l'aigua.

Avui, a la sala de la turbina, es pot veure la maqueta de la colònia on s'explica la seva història a través d'un muntatge de llum i so, i la turbina, on dins el tub de conducció de l'aigua es projecta un audiovisual.

El museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera és una seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i forma part del Sistema Territorial del mNACTEC, format per museus i espais patrimonials de Catalunya.

Tarifa general: 5 €
Més informació a https://museucoloniasedo.cat/ca/horaris-i-tarifes/

 

Mesures de seguretat: 
Per tal d’oferir als visitants una visita segura i confortable, des del Museu de la Colònia Sedó hem adoptat les màximes mesures de seguretat per garantir als nostres visitants un entorn segur, d’acord amb les indicacions del Pla de Contingència per al desconfinament COVID-19 de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Més informació a: https://museucoloniasedo.cat/ca/mesures-covid-19/
Data celebració: 
Durant tot l'any 2021
Horari de visita: 
Dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 14 hores.
Població: 
Esparreguera
Adreça on té lloc l'activitat: 
Àrea Industrial Can Sedó. Carrer Contínues, s/n
Preu: 
Tarifa general: 5 € Més informació a https://museucoloniasedo.cat/ca/horaris-i-tarifes/

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera
Telèfon: 
93 777 52 21
Email : 
info.mnactec@gencat.cat


Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera. La gran turbina Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera. Entrada

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868