Guia de l'oci

Visita guiada: El Ferret. Itinerari del carst a Begues

Població: 
Begues
|
Telèfon: 
606805507
|
Email: 
covadecansadurni@gmail.com

Es tracta d’un nou itinerari, d’uns 4 km de recorregut per la muntanya, en el que,  des del vessant geològic, visitarem tots els elements que configuren un carst. La ruta descobrirà, alhora, als visitants com vivien en el passat els habitants del territori calcari del massís de Garraf, que , per treure’n el màxim profit, van adaptar la seva activitat a les característiques especials del massís. El Garraf és un massís càrstic i moltes de les activitats humanes que s’hi han desenvolupat tot al llarg dels segles són conseqüència d’aquesta singular geologia.

El CIPAG ha creat El Ferret, l’itinerari del carst per mostrar als visitants els vestigis avui encara evidents de l’activitat humana del passat. El nom de l’itinerari, dissenyat pel geòleg Josep M. Cervelló, fa referència a Francesc Ferret, un pouaire de Begues nascut el 1853 que va acompanyar i donar suport tècnic als primers espeleòlegs i exploradors, veritables pioners, que van endinsar-se en els avencs del massís de Garraf.

La ruta per la muntanya salva un desnivell de poc més de 100 metres i conté, en un espai relativament reduït, tots els elements paisatgístics i geològics característics del domini càrstic. També s’hi troben vestigis de l’activitat humana de “la gent del carst”, com la mateixa cova de Can Sadurní, una mina de “sal de llop”, l’avenc de Can Sadurní (l’emblemàtic avenc que Ferret, acompanyant Mn. Norbert Font i Sagué, va explorar per primera vegada convertint-se, l’any 1897, en els pioners de l’espeleologia catalana), construccions de pedra seca, les restes d’un dolmen, l’antic camí empedrat de Begues a Vallirana, un antic forn de calç i les diferents formacions geològiques pròpies del carst (dolines, rasclers, polies, avencs, coves…)

PD. En aquest recorregut es poden trobar diferents avencs i accidents geològics. Us recomanem que seguiu els camins marcats, que extremeu la precaució quan camineu per la zona i tingueu cura dels infants i dels animals de companyia, la responsabilitat serà vostra.

Data celebració: 
13 de gener de 2019
Horari de visita: 
10.00h
Població: 
Begues
Adreça on té lloc l'activitat: 
Punt de trobada: Pàrking Masía Can Sadurní
Preu: 
10€ (0 a 8 anys gratuït)

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l'Arqueologia del Garraf - Ordal (CIPAG), en col·laboració amb l'Ajuntament de Begues
Telèfon: 
606805507
Email: 
covadecansadurni@gmail.com
Guia de l'oci
En família
Natura i esport
Visites


© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868