Guia de l'oci

Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei

Població: 
Molins de Rei
|
Telèfon: 
638881635 (whatsap)
|
Email : 
info@molinsfilmfestival.com
|
Festival de cinema de Terror de Molins de Rei

Des del inicis de la Humanitat, la Natura sempre ens ha imbuït fascinació per l’espectacularitat dels seus fenòmens i la bellesa de la seva biodiversitat, però també terror. Quan es desferma, trenca fàcilment el miratge del nostre suposat regnat sobre el planeta, i llavors esdevé esfereïdor el seu immens i irresistible poder. Per això, el cinema porta més de cent anys aterrint-nos amb animals cabrejats (Long weekend, The birds), plantes amb ganes de sang (The ruins, Little shop of horrors), els elements fora de control (Nippon chinbotsu, Take shelter), entitats conscients que reclamen el seu espai (The last winter, Mononoke hime) i amenaces invisibles (Picnic at Hanging Rock, The bay), entre d’altres manifestacions. Mil i una maneres de fer palesa la nostra fragilitat com a espècie.

Originalment situat en el terreny dramàtic de tot el que ens és desconegut o incontrolable (Herr Arnes pengar, Man of Aran) per abraçar després el terror d’allò aliè o fantàstic (Phase IV, Antichrist, No profanar el sueño de los muertos), el gènere de l’eco-horror cinematogràfic -que abraça indistintament ficció, documental i animació- ha evolucionat al llarg dels anys per plasmar totes les amenaces reals (The age of stupid, Fukkatsu no hi) i fictícies (Razorback, Little Joe). Reflex de les ansietats i sentiments oposats derivats de la nostra relació amb la Natura i el dany causat, per tant, contra nosaltres mateixos (Blackfish, Soylent Green). Perquè la Natura, analitzat en detall, no perd mai.

Així doncs, el terror ecològic no només ens esgarrifa en fer-nos enfrontar els límits de la nostra capacitat d’adaptació i supervivència. Ens recorda també que no estem sols al planeta, i ens convida a reflexionar sobre l’impacte que fem amb la nostra existència. Per això us volem convidar a fer amb nosaltres un recorregut per algunes de les obres més suggerents del gènere, comprovant com de petits som els humans comparats amb l’immens i majestuós món que habitem, on tota acció comporta conseqüències, moltes vegades fatals. No us oblideu de portar el kit de supervivència!

Mesures de seguretat: 
http://www.molinsfilmfestival.com/ca/molins-2020/covid-19/
Data celebració: 
6 al 15 de novembre de 2020
Horari de visita: 
Consultar horaris
Població: 
Molins de Rei
Adreça on té lloc l'activitat: 
Molins de Rei
Preu: 
Diferents preus i sessions gratuïtes

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei
Telèfon: 
638881635 (whatsap)
Email : 
info@molinsfilmfestival.com


Festival de cinema de Terror de Molins de Rei

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868