Guia de l'oci

Fira de Primavera a Martorell

Població: 
Martorell
|
Telèfon: 
93 774 22 00
|
Email: 
friera@martorell.cat
|

Coincidint amb el darrer cap de setmana d’ abril es celebra a Martorell la Fira de Primavera, una de les festes patrimonials més destacades del calendari festiu de Martorell.

L’origen de la Fira es situa al segle XV. L’any 1422, la reina Maria, esposa d’Alfons El Magnànim, va decidir prendre diferents iniciatives per potenciar el comerç a Catalunya.

Tenint en compte que Martorell era un nus de comunicacions molt important, la seva esposa, la reina Maria va atorgar el 23 de març de 1422 a Martorell, el privilegi de celebrar una fira per Sant Marc i els quatre dies següents. Per això en un principi aquesta fira era coneguda com a Fira de Sant Marc.

La Fira, que en el passat va ser ramadera i agrícola, s’ha anat transformant al llarg dels segles. Els darrers temps, esdevé també una mostra d’artesania a La Vila. La majoria d’activitats es concentren al recinte de Ca n’Oliveras.

El programa inclou actes per a tots els públics: fires d’ artesania, comercial, del motor, fira del bestiar, jornades de portes obertes, exposicions, concerts, zona d’oci i el tradicional concurs d’arrastre a més és una oportunitat pels amants del disseny, que es poden donar a conèixer amb el tradicional concurs de Cartells de la Fira.

Data celebració: 
27 i 28 d'abril de 2019
Horari de visita: 
De 10 a 20h
Població: 
Martorell
Adreça on té lloc l'activitat: 
Plaça de la Vila i Ca n'Oliveras
Preu: 
Gratuït

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Ajuntament de Martorell
Telèfon: 
93 774 22 00
Email: 
friera@martorell.cat
Guia de l'oci
Festes i espectacles
Visites


© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868