Guia de l'oci

Temps d'Espàrrecs a Gavà

Població: 
Gavà
|
Telèfon: 
93 263 94 71
|
Email : 
fires@gava.cat
|

Gaudeix de tots els ingredients característics de la Fira d'Espàrrecs de Gavà en un format diferent: pagesia, gastronomia, comerç, i activitats per a tothom, amb propostes presencials i digitals.

L’Ajuntament de Gavà ha volgut mantenir la seva cita anual amb l'espàrrec, conreu emblemàtic del municipi, per això i encara que aquest any la Fira s’anul·la, celebra el programa d’activitats alternatiu Temps d’Espàrrecs”, que tindrà lloc fins al 10 de maig de 2021.
 

La tradició agrícola

“Temps d’Espàrrecs” es manté fidel a la tradició de la Fira. Si bé enguany no hi haurà mostra agrícola, seran moltes les propostes relacionades amb el producte estrella dels camps gavanencs.

El gruix de les activitats al voltant de la pagesia tindran lloc els dies 1 i 2 de maig.

Durant tot el cap de setmana, tothom qui ho vulgui podrà comprar espàrrecs de Gavà i altres productes de quilòmetre zero al Mercat del Camp. Restarà instal·lat a la Torre Lluc dissabte dia 1 de maig en horari de matí i tarda, i diumenge dia 2 de maig al matí. Hi hauran circuits d’entrada i sortida degudament senyalitzats per garantir la distància interpersonal i evitar que se superi l’aforament permès.

El Mercat del Camp serà un dels punts on s’instal·larà un dels cinc photocalls que hi haurà distribuïts a diferents indrets de la ciutat durant tot el cap de setmana. Aquells i aquelles que s’hi facin una fotografia i la pengin a Facebook o a Instagram amb l’etiqueta del lloc podran optar a una de les 6 passejades amb carruatge i cavall que s’atorgaran, tres per a cada xarxa social.

Aquests photocalls també seran pas imprescindible per als participants en la Gimcana “Temps d’Espàrrecs”, que convidarà a resoldre diferents enigmes per tot Gavà.

Demostracions de manadar espàrrecs, animacions teatrals tematitzades, i una sessió especial de contacontes sobre la feina del camp i l’espàrrec a l’Espai Maragall són, junt a la missa per la Pagesia, altres activitats que tindran lloc durant el cap de setmana.
 

Gastrogavà 2021: "Espàrrecs a la Carta"
 

La gastronomia tindrà un paper protagonista. En aquesta edició, GastroGavà” es trasllada als restaurants de la ciutat amb un calendari ampliat i una participació més elevada que mai.

Fins al 9 de maig, més d'una vintena de restauradors locals ofereixen a la clientela la possibilitat de degustar “platillos” i menús amb l’espàrrec com a protagonista a través de la iniciativa Gastrogavà 2021:Espàrrecs a la Carta”.

A més d’assaborir el bo i millor de la gastronomia gavanenca, els clients que acreditin haver degustat un mínim de tres menús (o si ho prefereixen les racions en format "platillos") podran optar a diferents premis. Per això hauran de segellar el Gavàport” que tindran a la seva disposició als restaurants participants de la promoció "Espàrrecs a la Carta".

 

El comerç també s’hi suma
 

El sector comercial participarà a la programació de la mà del concurs d’aparadors La pagesia i els espàrrecs de Gavà”.


Altres propostes
 

Fins al 2 de maig, els carrers de Gavà acolliran una exposició estàtica de la cartelleria de la Fira d’edicions anteriors.

Així mateix, l’Agrupació Fotogràfica de Gavà es manté fidel a la cita anual amb l’espàrrec de Gavà, organitzant una exposició a la Biblioteca Josep Soler Vidal que es podrà visitar de l’1 al 15 de maig.

 

Data celebració: 
Fins al 10 de maig de 2021
Població: 
Gavà
Adreça on té lloc l'activitat: 
Tota la ciutat de Gavà

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Ajuntament de Gavà
Telèfon: 
93 263 94 71
Email : 
fires@gava.cat


© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868