L'Any Jujol140 a Sant Joan Despí

Aquesta activitat ha expirat.

Visita el nostre web www.turismebaixllobregat.com

Comparteix:

A Sant Joan Despí, la celebració de l’Any Jujol140 serà el gran homenatge de la ciutat al llegat artístic de Josep Maria Jujol. La relació de l’arquitecte modernista amb Sant Joan Despí va començar el 1913 amb la construcció de la Torre de la Creu (1913-1916), una torre d’estiueig al costat de l’estació de tren. Després van venir la fascinant reforma de la masia de Can Negre a casa d’estiueig (1915-1930), la Casa Serra-Xaus (1921), la façana de la Casa Rovira (1926), la Torre Jujol (1932) o l’obra religiosa a l’església de Sant Joan Baptista (1944).

Amb motiu de l’Any Jujol140, Sant Joan Despí organitzarà vora una trentena d’activitats: exposicions, publicacions editorials, espectacles d’arts escèniques, activitats escolars, festes, sortides turístiques, jornades gastronòmiques... A més, la ciutat dedicarà a la figura de Jujol una escultura que s’instal·larà al llarg de l’any 2019.


Exposicions
Durant l’Any Jujol140, Sant Joan Despí programa quatre exposicions al voltant de la figura, l’obra i l’època en què va viure l’arquitecte modernista:

• Mostra de fotografies de modernisme de la col·lecció de l’arquitecte Toshiaki Tange.

• L’art en l’època de Jujol, una retrospectiva dels moviments artístics més característics dels anys en què Jujol va desenvolupar la seva feina, amb peces d’escultura i de pintura de la primera meitat del segle XX dels artistes de la seva generació.

• Exposició de dibuixos de gran format inèdits de Josep Maria Jujol, procedents de l’Arxiu Jujol i que mai han estat exposats. Una exposició que permetrà veure com l’arquitecte modernista feia el disseny d’elements decoratius com vitralls o esgrafiats.

• Exposició de plànols i objectes de l’obra de Jujol.

Aquestes exposicions es podran veure al Centre Jujol-Can Negre, edifici obra de l’arquitecte. La primera d’elles, la mostra de fotografies de modernisme de la col·lecció Tange, s’inaugurarà el 6 de setembre de 2018.


Comerç i gastronomia
Els establiments de restauració i els comerços de Sant Joan Despí també se sumen a la celebració de l’Any Jujol140 amb diferents iniciatives com les Jornades Gastronòmiques Jujol, que tindran lloc del 4 d’octubre al 18 de novembre de 2018. Diferents restaurants proposaran els seus menús Jujol i també podrem trobar plats i platillos Jujol als bars de la ciutat. Tots ells basats en productes de temporada i de kilòmetre zero.


Música i arts escèniques
La programació de l’Any Jujol140 inclourà diferents espectacles de música i d’arts escèniques. Els edificis de l’Itinerari Jujol seran escenari d’una ruta de concerts musicals. Un dels esdeveniments més espectaculars serà el mapping que es realitzarà la tardor de 2018 a la façana del Centre Jujol-Can Negre, amb la projecció d’imatges virtuals relacionades amb la figura de Jujol, la seva obra i el modernisme. I a la Torre de la Creu, la primavera de 2019, se celebrarà un espectacle de música, dansa i llum.


Festes
Sant Joan Despí vol viure l’Any Jujol140 d’una forma festiva i participativa. A final d’octubre de 2018 s’organitzarà una festa modernista, amb una mostra d’artesania. Per la seva banda, la rua de Carnaval de 2019 estarà dedicada a Jujol i al modernisme. Per al proper any també s’organitzarà una trobada de gegants d’inspiració modernista en el marc de la Festa Major de Sant Joan Despí.

Trobareu més informació a www.jujol140.cat

Contacte
Telèfon
93 480 60 07
Nom de l'empresa organitzadora
Ajuntament de Sant Joan Despí
Data de celebració
Durant tot l'any
Població
Sant Joan Despí