Modernisme

Compromís per a la Sostenibilitat Turística Biosphere

Jujol a Sant Joan Despí, Centre Jujol - Can Negre

Telèfon: 
933737363
|
Email: 
cannegre@sjdespi.net
|

Josep Maria Jujol, normalment conegut per haver col•laborat en les obres més emblemàtiques d'Antoni Gaudí, va establir el seu “laboratori arquitectònic de proves” al municipi de Sant Joan Despí. A través d'aquesta experimentació en l'arquitectura rural del poble, podem veure les obres més suggerents de l'arquitecte. Can Negre fou una antiga masia del segle XVII la qual va ser reformada profundament per Josep Maria Jujol per tal d'adaptar-la a l'estiueig del seu propietari, Pere Negre. Les seves formes ondulades, els símbols religiosos i els colors llampants suggereixen el ric món interior de l'arquitecte. Una altre de les cases emblemàtiques de la població és l'anomenada Torre dels ous per els santjoanencs i santjoanenques. La oficialment anomenada Torre de la Creu es composa per un total de cinc cilindres de diferents mides i diferents alçades que conformen el perímetre d'aquesta casa d'estiueig. L'arquitecte Jujol, arribà a mantenir una forta amistat i afinitat amb la gent del poble, arribant a ser inclús, arquitecte municipal els darrers vint anys de la seva vida.

 

Des del Centre Jujol – Can Negre, es realitza l'Itinerari Jujol, en el qual es poden visitar amb guia aquestes dues magnífiques cases modernistes, així com també es poden observar altres elements de l'”experiment” Jujol, com la Torre Jujol, la Casa Rovira o la Casa Serra-Xaus. També podrem veure unes intervencions a l'Església Parroquial de Sant Joan Baptista i altres detalls dins aquesta ruta guiada pel cor modernista de Sant Joan Despí.

 

Des del 2010, al Centre Jujol – Can Negre hi ha ubicada l'Escola Municipal d'Art on s'hi imparteixen classes de diferents disciplines artístiques. Com a punt artístic i cultural de la ciutat, el Centre Jujol – Can Negre ofereix altres activitats, rutes i exposicions com per exemple, la Caminada Cultural per les masies històriques de Sant Joan Despí, la Passejada Cultural per la riba del riu Llobregat, els tallers familiars “La Màgia del Trencadís”, “Els detectius i el pou amagat” o bé “Els romans arriben a Sant Joan Despí!”.

Informació d'interès

Plaça de Catalunya
08970 Sant Joan Despí Barcelona
Espanya
Telèfon: 
933737363
Email: 
cannegre@sjdespi.net
Twitter: 
@CanNegreSJD
Horari: 
De dilluns a divendres de 10 a 13 h De dilluns a dijous de 17.30 a 20 h Diumenges de 11 a 14 h Dia de descans: Festius (menys festius locals). Agost tancat.
Preu: 
2,60 €/persona. Menors de 10 anys, entrada gratuita.
Serveis: 
Aules per a tallers
Botiga
Exposició
Museu
Oferta educativa per a escoles
Sala d'actes
Visites guiades
Activitats: 
Itinerari modernista Jujol: Visita guiada amb guia a Can Negre, la Torre de la Creu, façana de la Casa Serra-Xaus, façana de la Torre Jujol, façana de la Casa Rovira, Porta del taller del manyà Olivè, i les intervencions a l'Esglèsia Parroquial de Sant Joan Baptista. Aquest itinerari es realitza els darrers diumenges de cada mes i cal demanar inscripció prèviament. També hi ha la possibilitat de concertar cites per grups de fins a 30 persones. En aquest cas, posis en contacte amb el centre. Caminada Cultural a les masies històriques de Sant Joan Despí: Visita guiada exterior a Cal Maset, Can Po Cardona, Can Pau Torrents, Cal Felip, Can Codina i antiga fabrica de cartó Bachs. Passejada Cultural per la riba del riu Llobregat: Visita guiada on s'explica l'historia medieval del riu i la seva importància com a frontera i pas cap a la ciutat de Barcelona. Tallers familiars: Taller de Trencadís: Taller per descobrir aquesta tècnica decorativa tan característica del modernisme i concretament de l'obra de Jujol. Taller d'esgrafiat: A partir d'una rajoleta on s'hi pot esgrafiar, descobrirem aquesta tècnica. També visitarem la casa de Can Negre i els seus racons més amagats. Taller dels romans: Els romans arriben a Sant Joan Despí! Vine a descorbrir com vivien i com jugaven els nens romans a la nostra ciutat.
Idiomes visita guiada: 
Català, Castellà, Anglés, Francés

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868