Museus

Museu de Viladecans

Telèfon: 
936351800, ext. 8174
|
Email: 
patrimonicultural@viladecans.cat
|
El Museu de Viladecans està ubicat a l’edifici històric de Ca n’Amat. Ofereix sis espais diferents en una mateixa planta on s'explica la història i el patrimoni locals, amb un apartat especial sobre la vida al Delta del Llobregat al segle XIX. Aquest projecte museogràfic complementa els d’altres ciutats veïnes, que estan centrats en altres moments històrics com la prehistòria (amb el Parc Arqueològic Mines de Gavà) o les èpoques romana (Museus de Sant Boi) i medieval (Castell de Castelldefels). - La Sala del Celler és el punt d’informació i introducció del Museu, amb un espai per a tallers didàctics i xerrades. - Al pati d’accés s’hi mostren elements de l’època preindustrial, lligats al món agrícola. - La Sala Joan Amat, en honor al propietari que va reformar l’edifici a mitjan segle XIX, acull una mostra permanent d’elements singulars, amb audiovisuals i interactius sobre la història de la ciutat i del propi edifici. - La Sala dels Cups s’anomena així perquè se n’hi van trobar quatre durant les obres que ara són a la disposició de ciutadania i visitants d’arreu en aquesta sala. - Pel que fa a l’espai dedicat al segle XIX, se singularitza amb la Cuina, adaptada de forma museogràfica al seu aspecte en aquella època i que introdueix en un passeig històric per l’alimentació en aquesta zona deltaica de la comarca. - A més, l’hort de la casa hi estarà vinculat per fer tallers sobre aquest àmbit.

Informació d'interès

C. de Les Sitges, 1-3
08840 Viladecans
Espanya
Telèfon: 
936351800, ext. 8174
Email: 
patrimonicultural@viladecans.cat
Horari: 
De dimarts a dissabte de 16.30h a 19.30h Diumenge de 10.30h a 13.30h Dia de descans: Dilluns i festius tancat
Preu: 
Gratuït
Serveis: 
Audiovisuals
Aules per a tallers
Exposició
Museu
Oferta educativa per a escoles
Sala d'actes
Visites guiades
Activitats: 
Podreu visitar el nou espai d'acollida, amb un audiovisual sobre la història de Viladecans; el patí del Passat, amb fites del terme, el celler, el cup i altres elements; l'edifici de la memòria local, on trobareu elements interactius i una col•lecció de peces de la història de la ciutat, també, la cuina tradicional i una mostra temporal: Les col•leccions del Museu, formada per objectes de valor històric donats per la ciutadania.

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868