Parcs i jardins

Parc de Can Mercader

Telèfon: 
93 223 51 51
|

El parc de Can Mercader, el més important de la ciutat de Cornellà de Llobregat, ocupa tot el que antigament foren els jardins de l’antic Palau de les famílies dels Comptes de Mercader i dels Comptes de Bell-lloc.  L'avinguda dels Plàtans és l'eix principal del parc: el travessa de sud a nord  i configura, amb els camins que la creuen, un seguit d'espais i ambients per a diferents usos. A la part més baixa hi ha la gran esplanada de jocs amb el trenet; més amunt, el llac, els jardins amb glorietes i miradors, els camins, les zones d'estada i la piscina ocupen l'espai de les antigues feixes de conreu. A la part central s'ha mantingut l'estructura de terrasses i jardins que inclou les dues peces emblemàtiques del parc, el palau i la plataneda. La vegetació, més densa a la part central, està formada per una gran varietat d'espècies, entre les quals destaquen clarament, tant pel nombre com per la seva singularitat, els plàtans, les palmeres de Canàries i les palmeres washingtònies.

Entre molts d’altres, l’atractiu principal del parc és el “trenet”, que s’ha convertit en el símbol i el reclam per a milers de visitants: un entramat de vies per on hi circulen trens elèctrics en miniatura, i que ofereixen la possibilitat, tan a petits com a grans, de pujar-hi i viure un viatge d’allò més divertit.

 

Inauguració: 1989
Superfície: 10,5 ha.

Informació de servei

Indret d'interès històric-arquitectònic, vegetació singular, jardí històric, llac, estany, fonts d'aigua potable, tren miniatura, jocs infantils, jocs gimnàstics, restaurant, bar, WC. Museu Palau Mercader i piscina municipal.

Informació d'interès

Carretera Hospitalet, 137
08940 Cornellà de Llobregat Barcelona
Espanya
Telèfon: 
93 223 51 51
Horari: 
De 6h a 23h. Possibilitat d'horari extraordinari durant activitats especials

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868