Parcs i jardins

Parc del Roserar de Dot i de Camprubí

Telèfon: 
93 685 80 00
|
Email: 
ajuntament@santfeliu.cat
|

El Roserar va néixer l'any 1997 amb motiu de la celebració del quarantè aniversari de l'Exposició Nacional de Roses, quan es van elaborar un conjunt de propostes entre les quals hi havia la creació d'un espai a la ciutat dedicat a la rosa. El Roserar de Dot i de Camprubí va adoptar aquest nom en homenatge a les principals famílies roseristes relacionades amb Sant Feliu. Ubicat al barri de Les Grases, el Roserar és un parc temàtic de la rosa de 17.000 m2 de superfície que acull 20.000 rosers i més de 400 varietats de roses.

Un parc sostenible

A partir de 1998, tres escoles taller van treballar en la realització del Roserar i des d'un primer moment es va apostar per un parc sostenible i d'aprofitament de materials per a la seva construcció, així com d'aprofitament d'aigües pluvials i dels sobrants dels regs

Les col·leccions

Al parc hi podem trobar diverses col·leccions de roses i a partir d'aquestes col·leccions es mostra la morfologia de les roses, els seus colors, mides i olors, així com l'ampli ventall de característiques, qualitats i propietats que ofereix el món de la rosa.

També es vol mostrar la feina dels roseristes del país, com Camprubí, Munné, Bofill, Pahissa i Ferrer, que van ajudar a avançar en la creació de noves varietats, i sobretot de Pere Dot, el roserista més universal de tots.

Una altra col·lecció són les roses que van servir a tots aquests obtentors per fer el seu treball de recerca de noves obtencions, rosers botànics provinents d'arreu del món, o rosers antics. La recuperació de les varietats de tots ells, fins avui desaparegudes de la nostra geografia, moltes d'elles escampades arreu del món, fan d'aquest un projecte viu, en recerca constant per a la incorporació de nous exemplars per completar i millorar les col·leccions existents dels diversos obtentors.

Els parc es distribueix en tres grans plataformes. A la primera hi trobem una plaça i un petit edifici de serveis, i les altres dues són les que formen l'espai de les col·leccions de roses.

 

S'hi organitzen visites guiades amb un cost de 3€ per persona. Dies i horaris a concrectar.

Informació d'interès

Rambla Marquesa de Castellbell
08980 Sant Feliu de Llobregat Barcelona
Espanya
Telèfon: 
93 685 80 00
Email: 
ajuntament@santfeliu.cat
Horari: 
Els horaris de visita al parc del roserar són: de l'1 d'abril al 30 de setembre, de dimarts a diumenge, de 10 a 14.30 h i de 17 a 21 h; i de l'1 d'octubre al 31 de març, de dimarts a divendres, de 10 a 14.30 h, i dissabtes i diumenges, de 10 a 17 h.

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868