Albert Mendiola, xef del restaurant Marimorena és ‘Cuiner de l’Any’

El xef Albert Mendiola, del restaurant Marimorena de Sant Boi de Llobregat, i membre del col·lectiu Els Sabors de l'Horta del Baix Llobregat, s'ha proclamat Cuiner de l'Any 2017, després de superar la votació popular a la resta dels cinc finalistes, seleccionats per un jurat d'experts professionals. El premi es va donar a conèixer en el Fòrum Gastronòmic de Girona, en una gala on els aspirants van haver de demostrar en directe per què mereixien ser candidats a aquest prestigiós guardó, que reconeix la labor de cuiners emergents. Mendiola va defensar la seva candidatura amb un dels seus plats estrella, un ou a la romana, elaborat amb ous de corral de Sant Boi, calamarcets de Vilanova, ceba caramelitzada i carxofa de Sant Boi en tres textures (a la brasa, crua i saltejada).

Deixeble de Berasategui, Albert Mendiola (1977) practica una cuina tècnica i depurada, basada en els productes del Parc Agrari del Baix Llobregat, i a l'abast de totes les butxaques. Fundat en 2012 al costat de la seva parella Patricia Torres, el Marimorena aconsegueix en la seva carta un excepcional equilibri on els productes de proximitat, de temporada i de qualitat llueixen en plats creatius, però entendibles. No en va, la seva mirada sempre està en la cuina tradicional.

Ingredients del Parc Agrari del Baix Llobregat

L'aposta d'Albert Mendiola pels productes del seu entorn (la gran majoria d'ells ecològics) va més enllà d'una carta de presentació, és tota una filosofia. No concep la seva cuina sense matèries primeres escollides personalment entre la gran oferta que els productors veïns li posen sobre la taula. La ubicació del seu restaurant en un municipi del cor del Parc Agrari del Baix Llobregat és tota una sort, ja que li permet tenir a l'abast productes senzills, però d'una qualitat extraordinària, com les pomes i les carxofes de Sant Boi, el cabrit de llet de Sant Ramon, l'espàrrec de Gavà, les cireres de Torrelles, el pollastre Pota Blava del Prat, etc.

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868