Diversos famtrips donen a conèixer el territori

Els darrers dies s'han organitzat diferents jornades adreçades a professionals del sector turístic i del sector escolar per tal d'incentivar les visites de turistes i les sortides escolars al Baix Llobregat.

Nova acció per a promocionar el turisme escolar

El passat 2 de juliol el Consorci de Turisme va organitzar el sisè viatge per donar a conèixer el Programa d’Activitats Educatives del Baix Llobregat, adreçat a personal educatiu dels centres escolars de la comarca, Barcelona i província. Des del Consorci es considera al sector educatiu com un dels públics prioritaris per a l'oferta turística de la comarca.

Aquest any novament les inscripcions van superar el màxim de places disponibles, així els 45 assistents van participar en un programa molt atractiu. La ruta va començar per Collbató a Les Coves de Montserrat amb un passeig enriquit per guies experts que, a més d'explicar les diverses característiques i el resultat del procés geològic que ha donat forma a la cavitat, mostraren l'hàbitat dels primers pobladors de Montserrat i explicaren les històries i llegendes que amaga aquest llegat natural de milers i milers d'anys. Seguidament, La Sargantana, una empresa que realitza guiatges tècnics per apropar tots els públics a la muntanya, va realitzar una petita mostra de les diferents activitats que organitzen per a escoles, dentre les quals trobem caminades, escalada, raquetes, etc. Un cop acabada la seva presentació, van acompanyar a tot el professorat fins al Molí de l'oli de Collbató. Per concloure la jornada, el grup va traslladar-se  al municipi d'Esplugues per visitar el museu de ceràmica Can Tinturé i els forns de la fàbrica de ceràmica "La Rajoleta". El recorregut va començar amb un reflex de la producció artesanal de la rajola de mostra i continuà a l'antiga fàbrica Pujol i Bausis, un clar exemple de l'evolució cap a la producció de ceràmica industrial. Finalment, el grup va poder conèixer tota l'oferta educativa de la comarca a través d'una presentació del Programa d'Activitats Educatives del Baix Llobregat. El servei de transport en autocar va anar a càrrec de l'empresa Avantgrup de Sant Boi de Llobregat.

L’organització d’aquesta jornada per a personal educatiu s’emmarca dins de les accions de promoció del turisme escolar. Destaquen altres accions del Consorci de Turisme com l'edició on-line del Programa d’Activitats Educatives del Baix Llobregat, una eina que conté informació de tota l’oferta d'activitats educatives que hi ha a la comarca, així com la participació a la Mostra Pedagògica i presentació del Programa d'Activitats Escolars (PAE) de Barcelona, i l'edició dels cupons amb descomptes per a famílies que també es difonen a través de les escoles.

Podeu veure en detall el programa clicant aquí.

 

Professionals del sector turístic descobreixen el Baix Llobregat

El passat dimecres 4 de juliol, informadors/es turístics de Turisme de Barcelona i personal tècnic de l’Agència Catalana de Turisme i la Diputació de Barcelona, van participar en una nova edició del famtrip Baix Llobregat Experience, amb la fi de conèixer “experiències” turístiques a la comarca perquè les tinguin en compte en les seves accions de promoció.

El programa que es portà a terme, va començar descobrint el patrimoni modernista de Sant Joan Despí, que consistí en un visita guiada a la Torre de la Creu i posteriorment una teatralització al Centre Jujol Can Negre, ambdós obra de l’arquitecte Josep M. Jujol, col·laborador de Gaudí.

La següent parada va ser a Torrelles de Llobregat, on vàrem poder gaudir tant de la visita a Catalunya en Miniatura, el Parc de maquetes en miniatura més gran d’Europa, com del seu Parc d’aventures, amb els seus circuits de tirolines, adreçat a grans i petits.

Finalitzada aquesta divertida activitat, vàrem anar a Castelldefels on dinàrem al Beach Club Tibu-ron ubicat a peu de platja i amb una arrelada cuina mediterrània, i on vàrem aprofitar per donar informació de l’extensiva oferta de beach clubs i guinguetes, així com d'altra oferta turística d’interès del municipi. A continuació, el recorregut continuà visitant l’hotel Masd Mediterraneo Premier Line 4*, recentment inaugurat i ubicat a primera línea de mar dins d'un entorn tranquil i privilegiat.

L'última visita del famtrip finalitzà en el Castell de Castelldefels. Amb data del segle X, construït sobre restes ibèriques i romanes, i uns jardins de més de 7.000 m2, avui en dia és un lloc magnífic que qualsevol turista pot conèixer lliurement o amb una amb visita guiada. A més, s'hi celebren periòdicament festes de dia o de nit, segons temporada, adreçades a tots el públics.

Imatges adicionals: 

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868