El Baix Llobregat a la 3a edició de 'Benvinguts a Pagès'

El cap de setmana del 9 i 10 de juny va tenir lloc Benvinguts a Pagès, una nova oportunitat per redescobrir el món de la pagesia, trepitjar el territori, conèixer l’origen dels productes alimentaris que consumim cada dia, tastar les elaboracions de les explotacions participants i omplir el rebost amb productes de proximitat.

Una àmplia representació de l’activitat agrícola, ramadera i pesquera de Catalunya – 42 comarques - va obrir les seves portes per ensenyar de manera didàctica i totalment gratuïta els processos d’elaboració dels productes.

Enguany, el Baix Llobregat va participar a Benvinguts a Pagès amb una oferta més àmplia que en les darreres edicions: 5 explotacions agràries (Enric Eco a Sant Climent de Llobregat; Camp Vilagut a Molins de Rei; Vins i Caves Piteus a Corbera de Llobregat; Can Fisas Agroecologia a Molins de Rei; i Cireres Bernabe Santi a Torrelles de Llobregat), 3 restaurants (Marimorena a Sant Boi de Llobregat, Cèntric Gastrobar a El Prat de Llobregat, i La Masia Sánchez Casal a El Prat de Llobregat); i 1 activitat complementària (Esmorzar de pagès a Bodega Ca N’Estella de Sant Esteve Sesrovires).

Unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català en les dues edicions anteriors per viure una experiència lúdica que es complementà amb la participació d’allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d’activitats paral·leles com poden ser tallers de cuina, fires gastronòmiques, rutes, visites guiades, concursos, debats o festivals de gastronomia i música, entre d’altres.

La gran festa del món rural de Catalunya, que ja s’ha fet un lloc a l’agenda de famílies i foodies, esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.

Més informació a: http://benvingutsapages.cat/es/#!/comarca/baix-llobregat

 

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868