El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera obre al públic tots els caps de setmana i festius

El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera, seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya mNATEC), comença un nou horari de visites.

S’oferiran visites tots els caps de setmana i festius de 10 a 14h. I també, es programaran visites guiades per l’interior del Museu i per l’exterior de la colònia en diversos horaris.

Fins ara, el Museu només obria al públic el tercer dissabte de cada mes. Aquesta nova obertura del Museu serà possible gràcies a la col·laboració del mNACTEC amb el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, que gestionarà les instal·lacions i les visites guiades.

 

Les visites guiades

S’oferiran visites guiades a l’interior del Museu els dissabtes, diumenges i festius, a les 10.30 i 12.45 hores. Aquesta visita permet conèixer l’estructura i el funcionament d’una colònia industrial que conserva una gran turbina de 1.400 CV del segle XIX. Els visitants podran veure la maqueta de la colònia i entraran dins del tub d’entrada d’aigua de la turbina.

També s’organitzaran visites guiades a l’exterior de la Colònia Sedó els dissabtes, diumenges i festius, a les 11.45 hores. La visita permet conèixer 17 punts d’interès d’aquesta antiga colònia tèxtil, entre els quals destaquen la residència de Puig i Llagostera, l’edifici de la filatura, els tallers i els magatzems, la zona de les tres xemeneies, la casa i el jardí de l’amo i l’aqüeducte.

Les activitats tenen el preu d’un euro, amb l’entrada al Museu a part, i cal fer reserva prèvia als telèfons 93 66 35 27 o 617 130 743.

Imatges adicionals: 

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868