Gran èxit de públic al cap de setmana de ‘Benvinguts a Pagès’ al Baix Llobregat

La quarta edició de la gran festa de la pagesia catalana ha comptat amb la participació de tres explotacions, un restaurant i tres activitats complementàries a la comarca durant el primer cap de setmana de juny.

El Baix Llobregat ha participat amb èxit a la quarta edició de Benvinguts a Pagès, la gran festa de la pagesia catalana. Gairebé mig miler de persones (un 35% més de públic que l’edició de l’any passat) van participar de l’oferta de la comarca durant el primer cap de setmana de juny. Un total de tres explotacions del Baix Llobregat van obrir portes per ensenyar l’origen dels productes que consumim cada dia i el seu treball al camp. El públic va visitar les explotacions Cireres Bernabé-Santi, Can Fisas Agroecologia a Molins de Rei i D’Enric Eco que van mostrar tot tipus de productes. Verdures i hortalisses diverses i fruita fresca com cireres de muntanya i maduixots es van donar a conèixer en el marc d’una experiència única que va permetre als visitants redescobrir l’origen dels aliments i omplir el rebost. Al Baix Llobregat l’oferta de Benvinguts a Pagès es va complementar amb la participació del restaurant Marimorena, que va oferir el menú Benvinguts a Pagès amb productes de proximitat i de temporada, i tres activitats complementàries que van programar un esmorzar de pagès a les Bodegues Ca n’Estella i dues rutes per a descobrir la comarca en bicicleta.

Balanç global

A nivell de tot Catalunya, l’esdeveniment va reunir unes 50.000 visites durant els dos dies de portes obertes de les explotacions agrícoles i ramaderes, pesqueres i granges de tot el país. La gran festa de la pagesia catalana es confirma com una experiència única que continua creixent, fidelitza visitants, suma nous públics i queda instaurada com a cita lúdica i de reconnexió del sector primari amb la ciutadania, coincidint amb el primer cap de setmana de juny.

Primer cap de setmana de juny

Els departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca – Promotora dels aliments catalans, el departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i la Fundació Alícia valoren molt positivament el grau de fidelització i la bona acollida que ha tingut el Benvinguts a Pagès 2019. “Destaquem que l’experiència creixi any rere any i es posi en valor el sector primari de tot el país en una iniciativa que continua fidelitzant i sumant nous públics, que desestacionalitza el turisme i que genera riquesa”, apunten des de l’organització. La iniciativa ha comptat un any més amb la col·laboració dels consells comarcals, ajuntaments, consorcis i oficines de turisme, així com el Club Súper 3 i nombroses entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector primari. Benvinguts a Pagès es consolida el primer cap de setmana de juny com l’esdeveniment en què el sector primari i la ciutadania es retroben i regeneren complicitats.

 

 

 

Imatges adicionals: 

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868