40 mestres participen a una jornada que promociona el turisme escolar al Baix Llobregat

El passat 2 de juliol el Consorci de Turisme va organitzar la setena jornada per donar a conèixer el Programa d’Activitats Educatives del Baix Llobregat, adreçat a personal educatiu dels centres escolars de la comarca, Barcelona i província. Des del Consorci es considera al sector educatiu com un dels públics prioritaris per a l'oferta turística de la comarca.

Aquest any novament les inscripcions van superar el màxim de places disponibles, així els 40 assistents van participar en un programa molt atractiu. La ruta va començar al CRAM (Centre de Recuperació d'Animals Marins) ubicat a la platja del Prat de Llobregat, amb una visita a les instal·lacions d'aquesta fundació dedicada a la protecció del medi marí i de les seves espècies amenaçades. A més d'explicar la tasca de protecció que duen a terme, es van mostrar totes les activitats i tallers que es centren en l’educació i sensibilització dels infants i joves per tal d’afavorir la conservació del medi marí.

Seguidament, el grup es va traslladar al delta del Llobregat, concretament a l'Espai Natural del Remolar, a Viladecans, que conserva una de les zones humides més importants de Catalunya, i on els/les mestres van veure la natura en un mosaic de paisatges formats per estanys, maresmes, pinedes litorals i platges amb dunes, totes de gran valor ecològic i punt de nidificació i descans d’aus migratòries.

Per concloure la jornada, el grup va traslladar-se  al municipi de Cornellà de Llobregat per visitar el Museu de les Aigües. Un museu contemporani dedicat a l’aigua, ubicat a la planta de captació d’aigua de l’aqüífer del Llobregat posada en funcionament l’any 1909, i que continua avui en funcionament. L'equipament es troba en un complex industrial d’estil modernista perfectament conservat, i els seus visitants viuen una experiència vital, d’aprenentatge i lúdica, submergint-se en l'univers de l'aigua des de perspectives diverses: la ciència, la tècnica, el medi ambient, i la societat.

L’organització d’aquesta jornada per a personal educatiu s’emmarca dins de les accions de promoció del turisme escolar. Destaquen altres accions del Consorci de Turisme com l'edició on-line del Programa d’Activitats Educatives del Baix Llobregat, una eina que conté informació de tota l’oferta d'activitats educatives que hi ha a la comarca, així com la participació als Premis Edurecerca del Baix Llobregat, i l'edició dels cupons amb descomptes per a famílies que també es difonen a través de les escoles.

Podeu veure en detall el programa clicant aquí.

Imatges adicionals: 

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868