Premis d'arquitectura al Prat, Esplugues i Cornellà de Llobregat

Entre els mesos de maig i juny s'han portat a terme diferents premis i certàmens d'arquitectura i espai públic en què 5 projectes metropolitans han rebut algun tipus de reconeixement, dels quals 3 han estat municipis del Baix Llobregat, concretament del Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Esplugues de Llobregat.

Els certàmens són els premis FAD 2019, els Premis Catalunya Construcció 2019, el premi BBConstrumat 2019, la 4a edició del Premi Europeu d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) i la Bycicle Architecture Biennale 2019.

Tots aquests reconeixements tenen el denominador comú de posar en valor l'excel·lència i la qualitat dels diferents projectes d'arquitectura i d'espai públic i visibilitzar la capacitat de transformació que té l'arquitectura sobre el paisatge metropolità, amb l'objectiu final de millorar la qualitat de vida dels seus habitants.

Es tracta de projectes que connecten el territori i integren harmònicament aquestes estructures amb el patrimoni natural. A més, potencien l'ús social i recreatiu i la compatibilitat amb la naturalització d'aquests espais oberts.

Els premis rebuts als municipis del Baix Llobregat han estat els següents:

  • Passeig Marítim del Prat de Llobregat: aquest projecte ha rebut el premi FAD 2019 dins la categoria de Ciutat i Paisatge. El jurat ha valorat positivament aquesta intervenció perquè "aconsegueix conjugar la voluntat de preservar i millorar espais naturals fràgils en procés de degradació amb l'ús social per part de la ciutadania, que ha de fer-los seus". La recuperació dels ecosistemes dunars conviu harmònicament amb els recorreguts interns, el mobiliari i els usos recreatius i educatius, que són respectuosos amb el seu entorn.
  • Connexió pedalable entre Barcelona i Esplugues de Llobregat: aquest projecte ha tingut reconeixement en tres certàmens diferents. En primer lloc, ha rebut una menció dins la categoria d'obra construïda d'infraestructura en el Barcelona Building Construmat 2019. En segon lloc, aquesta connexió pedalable també ha estat seleccionada en la categoria de Ciutat i Paisatge dels premis FAD 2019. Finalment, aquesta actuació ha estat un dels projectes seleccionats per formar part de la Bycicle Architecture Biennale 2019, que s'ha celebrat a Amsterdam durant el mes de juny. Aquests tres reconeixements s'expliquen per posar en valor un camí pedalable en un dels enclavaments més difícils de la xarxa viària metropolitana amb l'encreuament de la B-20 i la B-23.
  • Piscina Can Millars a Cornellà de Llobregat: aquest equipament ha estat seleccionat en els Premis Catalunya Construcció 2019. Es tracta d'una reforma i ampliació que ha permès millorar les prestacions funcionals i energètiques d'aquest equipament.

 

Imatges adicionals: 
carril pedalable esplugues Barcelona
Piscina municipal de Can Millars Cornella
Passeig platja del Prat

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868