Punt d'interès Cultural

Museu de Matemàtiques de Catalunya MMACA

Telèfon: 
665 233 448 de dilluns a divendres de 10h a 13h
|
Email: 
reserves.cornella@mmaca.cat
|

El Museu de Matemàtiques de Catalunya té la seu a la planta superior del Museu Palau Mercader de Cornellà, un espai amb més de 300 metres quadrats per acollir exposicions i activitats de tota mena on les matemàtiques s’aborden des d’un vessant pràctic i lúdic.

Ha estat promogut per l'Associació per Promoure i crear un Museu de Matemàtiques a Catalunya (MMACA), i gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Cornellà exposa permanentment la col·lecció 'Experiències matemàtiques', constituïda per jocs, construccions i elements diversos agrupats en sales dedicades a la Geometria, els Miralls, Càlcul i estadística, Combinatòria i estratègia, i Cartografia.

El projecte del MMACA pretén atendre tant els aspectes lúdics i culturals com les aplicacions de les matemàtiques amb rigor i amb qualitat, i es veu potenciat gràcies al fet que les matemàtiques a Catalunya compten amb una àmplia base de professionals, força organitzats, innovadors i actius, i amb un gran ventall de persones que hi estan en contacte.

El fet que no existeixi cap museu de matemàtiques a Catalunya ni a l’Estat Espanyol permet que aquest projecte representi una gran oportunitat per aglutinar, cohesionar, promocionar i vertebrar un aspecte clau per al futur del país: el paper i la visió del món de les matemàtiques i el seu impacte social.

D’altra banda, la proposta es connecta amb projectes internacionals que posen l’accent en la necessitat de crear situacions externes a l’escola que fomentin l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques i de les ciències.

Informació d'interès

Palau Can Mercader
08940 Cornellà de Llobregat Barcelona
Espanya
Telèfon: 
665 233 448 de dilluns a divendres de 10h a 13h
Email: 
reserves.cornella@mmaca.cat
Horari: 
Públic general: els dimecres de 17 a 20 h i els diumenges de 10 a 14 h. Visites escolars (prèvia reserva): de dilluns a divendres (9.30 i 11.15 hores), i de dilluns i dimecres a les 15.30 hores Tancat del 25 de juliol al 31 de d'agost i dies 25 i 26 de desembre

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868