Punt d'interès Cultural

Museu Vicenç Ros

Telèfon: 
937 742 223
|
Email: 
museus@martorell.cat
|

El Museu Municipal Vicenç Ros va ser fundat l'any 1945 per Vicenç Ros i Batllevell (1883-1970) i ocupa part de les dependències de l'antic Convent de Caputxins de Martorell. 

La visita al museu permet alhora visitar les seves col•leccions i reconèixer clarament l'estructura de l'antic convent i el seu sistema constructiu, un exemple gairebé únic d'arquitectura caputxina del segle XVII al nostre país.

El fons més important del museu és el de la ceràmica, integrat per la col•lecció Ros i la del reconegut artista català Joaquim Mir. De tot el conjunt destaquen les grans composicions de rajoles catalanes de temàtica religiosa com l'Aparició de la Verge de la Mercè de Llorenç Passoles (segle XVII); Sant Isidre llaurador de Miquel la Puja (finals segle XVII) o els  quinze Misteris del rosari (segle XVII), entre d'altres. També són excepcionals els tres plafons de les caceres del segle XVII i la composició de La batalla dels gats i les rates, al•legoria del setge de Perpinyà (Guerra dels Segadors) realitzada vers 1642. El museu compta així mateix amb una nombrosa i variada mostra de plafons de sants i marededéus amb un ampli repertori iconogràfic i cronològic (segles XVII a XIX): Sant Antoni, Santa Teresa, Sant Josep, Sant Cristòfol, Sant Fruitós, Santa Agnès, Sant Maurici, Sant Domènec, Sant Marià, Sant Magí, Santa Rosa, Sant Jaume, Verge del Carme, la Immaculada Concepció, la Mare de Déu de Montserrat, entre d'altres.

També cal destacar el conjunt d'elements arquitectònics procedents de diferents edificis, tant martorellencs com foranis; el fons d'art, amb obres, entre d'altres, de Lluís i Agustí Rigalt; i finalment, el fons etnològic, que l'integren des d'unes impressionants bótes de vi “vaixells”, fins a eines i estris de diferents tallers i d'oficis del passat: cadiraire, boter, baster, terrissaire, espardenyer, fuster, etc. 

Informació d'interès

Avinguda Vicenç Ros, s/n
08760 Martorell Barcelona
Espanya
Telèfon: 
937 742 223
Email: 
museus@martorell.cat
Horari: 
Obert de dimarts a divendres al matí i dijous/divendres a la tarda (hora de visita a concretar). Caps de setmana de 10:30 h a 14 h. IMPRESCINDIBLE fer reserva prèvia per telèfon o correu electrònic. Visita individual o grups reduïts (unitat familiar o de convivència).
Preu: 
Durant el mes de setembre l’entrada és gratuïta a tots els museus. Entrada general: 3 € Entrada reduïda (grups de més de 15 persones): 2 € Entrada combinada amb visita a dos museus, itinerari o element del patrimoni: 5 € (per a grups de més de 15 persones: 3 €) Entrada gratuïta: estudiants, jubilats, membres de l'ICOM, membres de l'AMC, Amics del Museus, El Museu més gran de Catalunya, Xarxa de museus locals de la Diputació de Barcelona i socis d'entitats de Martorell sense ànim de lucre, legalment constituïdes. Entrada gratuïta: Fira de primavera, Dia Internacional dels Museus (18 de maig), Festa Major, Diada Nacional de Catalunya i Festa del Roser.
Documentació adjunta: 
Serveis: 
Activitats per a Casals d'Estiu
Aules per a tallers
Botiga
Exposició
Museu
Oferta educativa per a escoles
Visites guiades
Activitats: 
Tallers adreçats a escoles. Activitats familiars.
Idiomes visita guiada: 
Català, castellà i francès

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868