Punt d'interès Cultural

Compromís per a la Sostenibilitat Turística Biosphere

Parc Arqueològic Mines de Gavà

Telèfon: 
932639620
|
Email: 
parcarqueologic@gava.cat
|

Considerat un dels conjunts patrimonials més importants i singulars del nostre país, l'explotació s’inicià fa uns 6.000 anys, en el neolític, i durà un mil·lenni. Es tracta de les mines en galeria més antigues d'Europa i les úniques dedicades a l’extracció de variscita, mineral amb el qual s'elaboraven ornaments que eren intercanviats en complexes xarxes que abastaven la Mediterrània occidental. També s'han recuperat restes singulars com el crani trepanat i la Venus de Gavà.

El Parc arqueològic, creat amb l’objectiu de preservar i difondre aquest excepcional jaciment miner, proposa una experiència única en la que les estructures mineres conviuen amb una presentació museogràfica moderna, on el visitant pot copsar la magnitud del jaciment i conèixer, alhora, el sistema de vida i les creences dels nostres avantpassats mitjançant avançats elements audiovisuals i multimèdia. Bona part de les peces originals es poden visitar al Museu de Gavà.

Informació d'interès

C. Jaume I
08850 Gavà Barcelona
Espanya
Telèfon: 
932639620
Email: 
parcarqueologic@gava.cat
Horari: 
TANCAT TEMPORALMENT. Dilluns a divendres de 10 a 18h Dissabtes de 10 a 19h Diumenges i festius de 10h a 14.30h Del 16/06-15/09: El parc tanca a les 19h. Dia de descans: 1 i 6 de gener, 24 de juny, 25 i 26 de desembre
Preu: 
Entrada general: 7,50 € Entrada reduïda: 4 € (jubilats i majors de 65 anys, estudiants, aturats, membres de l’AMC, infants de 7 a 16 anys, persones discapacitades acreditades i un acompanyant, AAMG i Cercle d'Amics dels Parcs naturals. Entrada bonificada: 6 € (socis del RACC, membres del club TR3SC -titular i acompanyant-, socis FNAC, carnet jove, i carnet de La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona). Entrada gratuïta: per als menors de 7 anys, membres de l’ICOM, membres del Club Súper 3 acompanyats d’una persona adulta, carnet Cavall Fort acompanyats d’una persona adulta, personal docent. Consultar preus de la visita guiada i activitats per grups.
Serveis: 
Activitats per a Casals d'Estiu
Audiovisuals
Aules per a tallers
Botiga
Exposició
Museu
Oferta educativa per a escoles
Sala d'actes
Visites guiades
Activitats: 
Visites guiades Servei pedagògic Activitats, tallers i demostracions programades per totes les edats consulteu les condicions al web del Museu (www.parcarqueologic.cat)o bé trucant al telèfon 93 263 96 20. Lloguer d’espais Botiga Accessibilitat: El Parc Arqueològic compta amb accessos per a persones de mobilitat reduïda, així com d’un mòdul sensorial per a persones amb dificultats visuals.
Idiomes visita guiada: 
Català, Castellà, Anglès (Prèvia reserva)

Característiques

Botiga
Establiment accesible
Jardí
Serveis Audiovisuals
Wifi gratuit

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868