Som el teu estiu

Visita el Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera

Població: 
Esparreguera
|
Telèfon: 
93 736 89 66
|
Email : 
info.mnactec@gencat.cat
|

Durant el mes de juny l'entrada és gratuïta i la visita lliure que permetrà als visitants descobrir pel seu compte el Museu. No s’hi podran fer visites en grup ni s’hi programaran activitats.

 

La Colònia Sedó va ser una antiga colònia industrial dedicada a la fabricació de teixits de cotó. Estava situada al terme municipal d’Esparreguera i passejar-hi ens permet copsar la vida social i el procés productiu d’una colònia industrial a principis del segle XX.

La Colònia Sedó, però, es distingeix d’altres colònies cotoneres per les seves importants dimensions i per l’ús d’un sistema hidràulic que aprofitava al màxim l’energia de l’aigua. 

La turbina, de 1.400 CV, era la més gran construïda a Espanya i donava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica. Realitzada totalment de ferro colat, les seves dimensions eren proporcionals al cabal i a la força del salt de l’aigua.

Avui, a la sala de la turbina s’hi pot veure una maqueta de la colònia que explica la seva història a través d’un muntatge de llum i so. A més, dins el tub de conducció de l’aigua de la turbina es projecta un audiovisual tridimensional. La visita es completa amb una explicació del sistema energètic que inclou la visita al soterrani de la primera turbina.

Mesures de seguretat: 
El Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera obre les portes al públic amb les mesures preventives i les recomanacions sanitàries i higièniques prescrites, i amb totes les condicions necessàries per facilitar l’acollida de visitants. L’aforament del mNACTEC es limitarà a un terç del màxim permès. La mascareta serà obligatòria durant la visita la Museu i es disposarà de gel hidroalcohòlic per als visitants a la recepció i a diferents espais.
Data celebració: 
Juny i juliol de 2020
Horari de visita: 
Dissabtes i diumenges, de 10 a 14 h
Població: 
Esparreguera
Adreça on té lloc l'activitat: 
Àrea Industrial Can Sedó. Carrer Contínues, s/n
Preu: 
Gratuït fins al 28 de juny de 2020.

Contacte

Nom de l'empresa organitzadora: 
Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera
Telèfon: 
93 736 89 66
Email : 
info.mnactec@gencat.cat


Turbina de la Colònia Sedó

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868