Visites

L'Enrajolada, Casa Museu Santacana

Telèfon: 
937750795
|
Email: 
m.martorell@diba.cat
|

Museu fundat el 1876 per Francesc Santacana i Campmany (1810-1896), mostra de l'idealisme romàntic que va moure al seu creador a recopilar restes de palaus i edificis religiosos antics, sobretot de Barcelona, Martorell i el seu entorn, i a instal•lar-les a casa seva de manera que recuperessin la seva funció original. 

També va reunir pintures, realitzades per ell mateix, o per artistes amb qui va coincidir mentre cursava estudis d'art a l'Escola Gratuïta de Nobles Arts de la Reial Junta de Comerç de Barcelona, o amb els quals va entrar en contacte posteriorment: Pau, Lluís i Agustí Rigalt,  Marià Fortuny, Damià Campeny, Claudi Lorenzale, Pelegrí Clavé, Ramon Vives, Ramon Martí Alsina, Francesc Torrescassana, Joaquim Vayreda, representants de l'escola natzarena o importants paisatgistes.
 
La seva obra va ser continuada pel seu nét, Francesc Santacana i Romeu (1883-1936), que la va anomenar L'Enrajolada pel gran nombre de rajoles que contenia. 

És un dels museus més antics del nostre país, exemple del col•leccionisme del segle XIX i molt visitat pels excursionistes i viatgers de l'època, dels quals hi ha nombrosos testimonis.

Les visites guiades permeten als usuaris del segle XXI imbuir-se de l'esperit del fundador tot recorrent els nombrosos àmbits de la casa museu amb una mostra variada d'objectes de procedència ben diversa com rajoles, peces de ceràmica, dibuixos, pintures, gravats, elements arquitectònics i escultòrics, mobiliari i objectes decoratius.

L'Enrajolada també conserva la col•lecció de ceràmica del militar i erudit Lluís Faraudo i de Saint-Germain (1867-1957). 

Informació d'interès

Carrer de l'aigua
08760 Martorell Barcelona
Espanya
Telèfon: 
937750795
Email: 
m.martorell@diba.cat
Horari: 
Cal concertar la visita prèviament al 937 742 223 o al correu museus@martorell.cat. Dia de descans: 1 i 6 de gener, de Divendres Sant a dilluns de Pasqua, 24 de juny, 2ª quinzena d' agost i 25 -26 de desembre
Preu: 
Entrada reduïda, grups de més de 15 persones: 2 € Entrada combiada amb visita a dos museus,itinerari o element del patrimoni: 5 €. Per a grups de mes de 15 persones: 3 € Entrada gratuïta a estudiants, jubilats,membres de l'ICOM, membres de l'AMC, Amics del Museus, El Museu més gran de Catalunya, Xarxa de museus locals de la Diputació de Barcelona i Socis d'entitats de Martorell sense ànim de lucre, legalment constituïdes. Entrada gratuïta els dies, Fira de primavera, Dia Internacional dels Museus(18 de maig) Festa Major, Diada Nacional de Catalunya i Festa del Roser.
Serveis: 
Activitats per a Casals d'Estiu
Aules per a tallers
Botiga
Exposició
Museu
Oferta educativa per a escoles
Visites guiades
Activitats: 
Tallers adreçats a escoles. Activitats familiars. Ludoteca (dimecres a partir de febrer) per a infants de 3 a 8 anys acompanyats.
Idiomes visita guiada: 
Català, Castellà, Francès

© Consorci de Turisme del Baix Llobregat | Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 Sant Feliu de Llobregat | turisme@elbaixllobregat.cat | T. 936852400 | F. 936851868